Депутат обяви какво трябва да се предприеме срещу Лукойл.Няма да има

...
Депутат обяви какво трябва да се предприеме срещу Лукойл.Няма да има
Коментари Харесай

Мирчев, ДБ: Целта е да накараме Лукойл да спре да изнудва България

Депутат разгласи какво би трябвало да се предприеме срещу Лукойл.

" Няма да има проблем с заплащането на пенсиите и хората не би трябвало да бъдат плашени с това. А дали влизаме в дългова серпантина ще се разбере през днешния ден с разглеждането на бюджета. При едно неприятно развиване на стопанската система може да отидем до невъобразим от години бюджетен недостиг. Тогава ще влезем в дългова серпантина. Това ще наложи взимането на големи заеми ".

Това съобщи депутатът от „ Демократична България ” Ивайло Мирчев в ефира на Нова тв.

„ Ако всичко, което предлага БСП бъде признато, ще би трябвало да теглим 15 милиарда лв. нови заеми. Проблемът е, че ние не можем да ги платим тези заеми “, сподели той.

" В момента единствено по предлагането на държавното управление сме на 6,6% или два пъти над това, което бе рационално, когато влязохме в борда. С диференцираните ставки отиваме на 7-8%, а БСП предлата 9-10%. Това е дългова серпантина. Преди дни слушах по какъв начин Румен Гечев афишира пред нас с ампломб по какъв начин може да се вършат нови разноски. И да се върне 1996 година ", изясни той.

По думите му тъкмо по тази причина от „ Демократична България ” няастояват в Народното събрание да са прецизни, когато се гласоподават високи разноски, без значение какви са те. „ Трябва да сме деликатни и с повдигането на минималната работна заплата. Да, тя би трябвало да се подвига, само че труда, които ние поставяме, също би трябвало да е по-ефективен “, сподели Мирчев, написа novini.bg.

Относно цените на горивата и самодейността на ГЕРБ за отстъпка от 1 лев, Мирчев сподели, че не може да каже, дали отстъпката ще е в този размер, само че ще има отстъпки. Нашата цел е да накараме Лукойл да спре да изнудва страната. Ние ще покрепим всчко рационално решение “, сподели Мирчев и добави, че коалиция „ левче “ няма.

„ Вторият мандат би трябвало да мине. Трябва да имаме постоянно държавно управление “, безапелационен беше Мирчев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР